Initiatief van: Stichting JHLG

Kinderen kennis laten maken met koken, gezonde ingrediënten en verschillende kooktechnieken. Dat staat centraal in het Kidskookcafé. Deelname vergroot het zelfvertrouwen van kinderen om gerechten zelf te leren maken en wekt hun nieuwsgierigheid naar nieuwe smaken. Een positieve aanzet tot een gezonde(re) leefstijl.

Kidskookcafe

Doel

Door zelf te leren koken groeit het zelfvertrouwen van kinderen. Ze gaan hierdoor zelf veel meer experimenteren, worden nieuwsgierig naar nieuwe smaken en krijgen de neiging om meer te proeven. Kinderen ervaren wat er gebeurt met gezonde ingrediënten wanneer deze gekookt, gebakken of gebraden worden. Ze leren veel over eten en het maken van lekkere, maar gezonde keuzes. Kidskookcafé zorgt voor bewustwording over gezonde voeding bij kinderen. Op de lange termijn draagt het project bij aan zowel zelfredzaamheid als een gezondere levensstijl.

Organisatie

De stichting Jong Helmond Lekker Gezond organiseert deze kidskookcafés voor Helmondse basisscholen met de titel ‘Gezonde School’. Na de kerstvakantie gaat een kidskookcafé van start in Wijkhuis de Fonkel in de Binnenstad. Na de Carnavalsvakantie vinden er ook kidskookcafés plaats in de keuken van de Praktijkschool in Helmond-Oost en in de keuken van het ROC Ter AA in Helmond Noord. Leerlingen van enkele bassischolen in deze wijken mogen hier kennismaken met verschillende kookmethodes, -materialen en leren waar ingrediënten vandaan komen.

Bijdrage Stadslab

  • € 9.600,-

Realisatie

  • Loopt momenteel