Initiatief van: Daan Kelderhuis

Beweging is belangrijk voor iedereen. Maar voor mensen met een verstandelijke beperking valt het niet altijd mee om mee te draaien met reguliere sporten. Er is vaak extra tijd nodig voor begeleiding en die kan niet altijd geboden worden. Daarom voor deze doelgroep BW-GEN: sporten mét de benodigde persoonlijke begeleiding zodat ook deze mensen extra kunnen werken aan een gezonde leefstijl.

BW-Gen
BW-Gen is een uniek sport project voor mensen met een verstandelijke beperking. Binnen dit project wordt spelenderwijs training gegeven aan kinderen/tieners en volwassen met een verstandelijke beperking. Dit op geheel eigen niveau. Tijdens de trainingen ervaren de deelnemers hoe leuk bewegen kan zijn. Je hoeft niet eens echt te sporten als je maar beweegt, dat is de visie binnen BW-GEN. Dit begrip kan in vele manieren worden ingevuld.
De trainingen van BW-GEN vinden 1 keer per week plaats op maandagavond. De trainingen starten om 18.30 uur. Dit kan als het weer het toelaat buiten. Ook kunnen de trainingen binnen gegeven worden. De trainingen van BW-GEN duren ongeveer 60 minuten en zijn zeer uiteenlopend. Binnen de trainingen wordt vrijwel niet met apparatuur gewerkt. Er wordt zoveel als mogelijk gebruik gemaakt van het eigen lichaamsgewicht. Dit om blessures te voorkomen en om onze deelnemers te laten zien dat je geen fitness school nodig hebt om te bewegen. Wel wordt er voor de diversiteit materialen gebruikt zoals ballen, stootkussens, bokshandschoenen, elastieken, TRX Cords enz. Door op kleinere groepen (10 personen) twee á drie instructeurs te zetten blijft er een garantie dat de les vloeiend door loopt, met waar nodig de persoonlijke aandacht.

Bijdrage Stadslab

  • € 3.500,-

Realisatie

  • 2017